ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είμαι η Πέννυ Κόκκολα και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1975.

Η βαθιά μου επιθυμία να ασχοληθώ με το σύνολο, με τον άνθρωπο και την κοινωνία, ξεκινάει από πολύ νωρίς όπου διαμορφώνεται το “εγώ” και γίνεται “εμείς”.

Η  αρχική γοητεία για μένα ήταν η μελέτη των συναισθημάτων, των συμπεριφορών, των σκέψεων, των συνηθειών και η λειτουργικότητα ενός ανθρώπου στο περιβάλλον του.

ΣΠΟΥΔΕΣ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Τελειώνοντας το Λύκειο ξεκίνησα τις σπουδές μου στο La Verne University στο τμήμα marketing και διαφήμισης. Μετά από 2 χρόνια παρακολούθησης αποφάσισα πως η γλώσσα της ψυχής ήταν αυτό που με ολοκλήρωνε και έτσι αφιερώθηκα ολοκληρωτικά στην ψυχολογία.

Ολοκλήρωσα τις 4ετής σπουδές μου στην Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College) το 2003 καθώς και στο South Bank University του Λονδίνου.

Στην συνέχεια παρακολούθησα το 4ετες εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψυχοθεραπείας Gestalt στο  Gestalt Foundation.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ &
ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Αποτελεί πρωταρχικό μου μέλημα να δείχνω την απαραίτητη υπευθυνότητα και σεβασμό στον καθένα. Σαν ψυχολόγος έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου εθελοντικά σε κλειστές ομάδες ενηλίκων και ομάδες γονέων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙA -ΣΥΝΕΔΡΙΑ
WORKSHOPS

Από το 2009 παρακολουθώ έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και βιωματικών σεμιναρίων με θέματα που αφορούν παιδιά, ενήλικες, εφήβους όπως: κακοποίηση, IVF (υποβοηθούμενη γονιμοποίηση), έφηβοι και διαδίκτυο κ.α.

Συνεχίζω ως σήμερα την αδιάκοπη ψυχοθεραπευτική μου κατάρτιση (εκπαίδευση και προσωπική θεραπεία)

Θεωρώντας υποχρέωση και ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη δια βίου μάθηση συνεχίζω να ενημερώνομαι αδιάκοπα για τις εξελίξεις της επιστήμης μου και να εκπαιδεύομαι σε νέους τομείς παρακολουθώντας σεμινάρια και συνέδρια.

ΠΟΛΥΕΤΗΣ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Τα τελευταία χρόνια διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα και εργάζομαι με εφήβους, ενήλικες και παιδιά σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες όπως και με IVF συμβουλευτική.

Παράλληλα αρθρογραφώ στον ηλεκτρονικό τύπο.